Jamaica was super :D:D:D
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk : )
12 Maart 2009 | Canada, Prince Edward Island
Hoe gaat het in Nederland?=D Wat was het een verrassing voor mij, van alle kaarten en berichten op internet voor mijn verjaardag! Ik wil jullie daar heeeeeel heeeel erg voor bedanken. Het is zo een fijn gevoel dat jullie aann me denken, dat beurt me echt op en en het is elke keer weer een totale verassing!:D
Monique en Agnes heeeel erg bedankt voor het super lieve paketje! Ik ben echt super blij met de mooie armband en de lieve kaart! Heeeeeel erg bedankt! Sjon en Inge en Sjoerd en Jorke heeel erg bedankt voorde leuke kaart en een prachtig positieve boek, dat ik zeker ga gebruiken! Ook Opa en Oma heeel heeel erg bedankt voor het grote geschenk dat ik van jullie gekregen heb! Matanja wil ik ook heeel erg graag bedanken voor het versturen van een cadeautje en kaart voor mij, helaas moet ik je vertellen dat het niet aan is gekomen, maar de gedachten dat je/jullie aan me denken is voor mij het grootste geschenk! Nogmaals iedereen heel heel erg bedankt, het doet me zo goed om een mooie kaart te lezen of een leuk berichtje op internet dat mee herrinert aan jullie! Zo als ik gelezen heb is iedereen weer veilig terug van wintersport! Allen Sjoerd je hebt wel een ongeluk gehad met het hockeyen! Doet je neus nog veel pijn? En staat ie scheef of hebben ze hem recht gezet? Ik hoop dat je neus snel weer beter is! Marie-Jose en Theo hoe was jullie reis naar oosterijk geweest? Lekker veel sneeuw gehad en zon? Ik hoop het voor jullie! Wat verevelend Milou dat het meisje uit Brasilie net zeo erg was als Istanbull:P Zo als iedereen waarschijnlijk gelezen had ben ik vorige week zondag naar Jamaica afgerezen, voor een vakantie in de zon! Ik was mega zenuwachtig, maar datv was achteraf gezien helemaal niet nodig! We vertroken naar Halifax met mijn gastzus, gastmoeder en gastvader. Toen we in het vliegtuigzaten naar Jamaica toe, had het geijseld. Door de ijsel was de auto die het vliegtuig altijd voortrekt vast komen te zitten en ikonden we niet vertrekken. Toen de auto vrij was gekomen hadden we te weinig bezine en moesten we effe bijteken. Toen we weer genoeg benzine hadden waren de vleugels befroren en moest het ijs verwijderd worden en toen na twee en een half uur vertrokken wij heerlijk naar Jamaica, naar de zon! Toen we op het vliegveld aankwamen in Jamaica was de helft van de bagage kwijt geraakt! Dat betekende dat sommige mensen helemaal niks bijzig hadden. Gelukig hadden wij wel onze kleren, wij waren maar een tas kwijtgeraakt. In die tas zatten de medicijenn van men gastmoeder en nog veeel meer, maar gelukig hebben we het de hele week zonder vol gehouden! De vakantie starte niet moeiteloos maar dat hield ons niet tegen om er een top vakantie van te maken! De eerste paar dagen was het bewolkt, maar donderdag begon de zon heerlijk te schijnen. We verbleven in een lux resort genaamd Sunset Jamaica Grand!:D Het lag aan de zee en het had verschillende zwembaden! Het hotel lag ook nog eens op loopafstand van het centrum van Ochos Rios. Woensdag zijn we met zijn viertjes gaan winkelen in het centrum, wat echt super gezelig was en leuk! De verkopers proberen je van alels aan te smeren, maar ze zijn meestal niet vervelend:) Donderdag zijn mijn gastvader, mijn gastzus en ik naar watervallen geweest die je kan beklimmen. Het was echt super touristisch maar ook echt suuuuuper mooi. Er waren allemaal hele mooie planten en bomen. Het leek echt een beetje op een jungle! Helaas had ik daar niet mijn camera mee want ik was bang dat hij nat zou worden. Maar ik heb de herinnering opgeslagen in mijn gedachten;)! Samen met mijn gastvader en gastzus heb ik de waterval beklomemn wat echt heel erg leuk was om te doen. We moesten een slinger maken van mensen en elkaars handen vasthouden om naar boven te klimmen. Vrijdag was mijn verjaardag!:D:DJipie jeeeeeeeee eindelijk ben ik 18 jaar! In de morgen heb ik samen met mijn gastzus ontbeten. Smidags zijn we weer met zijn allen naar het centrum gegaan waar we heerlijk egwinkeld hebben. Mijn gastmeoedr is echt heeeeeeeeeeeeeel erg goed in onderhandelen! Het was erg leuk om haar dat te zien doen en mijn gastzus en ik lagen dan ook in een deuk!:D Na het winekeln zijn mijn gastzus en ik samen een beetje rond gaan lopen op het resort, we hebben toen de meets gekken foto's gemaakt!:P Het was echt gezlig samen!:D S'avond zijn we samen uit eten gegaan op het resort. Het was erg lekker en toen het toetje kwam, kwam het personeel allemaal voor mij een verjaardags lied zingen! Wat was dat een verassing en leuk, en ja in het toetje was eenkaarsje die ik zelfs 2 keer heb mogen uitblazen!:D Het was echt super super gezelig en we maakten die avond zo veel grapjes en gekke foto's. Na het eten zijn we naar het cafe gegaan in het restaurant. Ik ging even naar de toilet en toen ik terug kwam, zong de hele bar voor mij happy Birthday! Wat was ik verast zeg! We hebben super leuke foto's gemaakt met onze/mijn favoriete barman Steve! Hij si echt super grapig en plaagd mij de hele tijd voor de gijn! Die avond gingen mijn gastzus en ik uit, en hebben we samen heerlijk gedansd en zoooooo veel lol gemaakt! Het was een geweldige dag die ik niet snel zal vergeten! Zaterdags heb ik kenis gemaakt met een vrouw die origineel uit Quebec komt haar naam is Anne en maar nu in Manchester woont en met haar oude school vriendin Lorry. We hebben die avond met Anne door gebracht en dat was erg gezelig en fijn! Zondags was het alweer de dag van ons vertrek, we vertrokken die avond rond een uurtje of 7 naar het vliegveld. Maar voor we vertokken hebbe we nog een paar leuke uurtjes door gebracht met Stefe, Anne en Lorry! Het was een week van zon, zee strand, releen grappen maken en een klein beetje avontuur! Een hele anderen vakantie dan ik normaal gewend ben, maar zeker een leuke! Nu ben ik weer thuis en heb de eerste dag van school achter de rug, wat een goeie dag was! Ik ga nu maar eens stoppen!
Iedereen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg bedankt voor alles!
Ik hou van jullie! Dikke kus en een hele dikke kus van mij!
Anouk
12 Maart 2009 - 21:16
Inge:
wauw Nouk , dat klinkt goed . Een mooie onderbreking van die koude winter daar in Canada . En nu dus 18 jaar, dus meer vrijheden?!Wat leuk dat je toch een gezellige verjaardag hebt gehad en nog wel twee keer toegezongen.En die Steve, is dat wat ???!!! We gaan nu de lente tegemoet, ik heb er zin in. s'Ochtends worden we al weer wakker van het gefluit van de vogels en de bollen steken ook hun kopjes uit de grond. Voor jou nog maar 4 maandjes en dan zit het erop. Succes weer op school en een dikke kus Inge -
13 Maart 2009 - 16:20
Thea:
ik wil je even feliciteren met je 18e verjaardag. 'n aparte dag en verjaardag in het buitenland. wel leuk lijkt me. dag anouk, ik ben de achternicht van je moeder. liefs thea. -
14 Maart 2009 - 14:15
Roos:
Hoi Anouk, ben weer even aan het bijlezen over je avonturen. En....ik heb je nog niet gefeliciteerd met het behalen van ke mijlpaal: 18 jaar. toch wel bijzonder!! Hoop dat je de laatste 5 maandjes goed door komt en weer in nederland terug komt met een heleboel ervaringen! Ben sons best een tikje jaloers: even een weekje Jamaica.... klinkt decadent maar ik gun het je van harte. Moet dan wel vaak aan jou oma Arts denken, zij zei altijd als wij uitgingen: geniet er maar van . wat je gehad hebt kun je van genieten en wie weet wat je verder in je leven nog gebeurt..... met deze wijze woorden eindig ik enwens je veel goeds, liefs Roos -
14 Maart 2009 - 15:39
John:
Hoi Noukie, wat een belevenissen weer! je reis naar Jamaica ging niet onder horten of stoten. De plaatjes en je verhaal geven aan dat het onvergetelijk was. Gek hé, van het ijs en de kou naar de zonnige stranden. Stoer dat je omhoog bent geklommen op die waterval. Dat zal best spannend zijn geweest hé. Tja en nu 18, jij daar feest vierend. Heb je ons nog horen zingen. We hebben speciaal gewacht tot de wind je kant uitging..... Na die mooie dagen en het feest nu dus alweer naar school. maar nu begint het aftellen ook een klein beetje. Nog ff-en aanpoten, leuke dingen doen en vooral maar weer genieten van alles... Succes maar weer, knuffel. John -
15 Maart 2009 - 20:22
Monique:
Lieve Anouk,
Yes, je bent volwassen!! Zo te horen heb je een onvergetelijke verjaardag gehad! En dat op je 18de verjaardag; wat is er nou mooier dan dat. De foto’s van het resort en de omgeving zouden zo uit een vakantiegidsje kunnen komen; onwijs mooi. En ja… Anouk, Jamaica heb je dus mooi effe mee kunnen pikken en dat geeft je grote avontuur van een jaar Canada toch weer iets extra’s. Zo krijg je steeds meer mooie ervaringen die ze je nooit meer afnemen! Dus meis, blijf volop genieten van al je belevenissen.
Hier hangt het voorjaar echt in de lucht; dagen die lengen, hogere temperaturen en wakker worden van zingende vogels. Alles ziet er gelijk zoveel vrolijker uit! Heerlijk!
Ik ga nog snel een bakkie doen en voor jou weer heel veel succes en plezier met alles!
Dikke zoen, Monique