Beetje druk sorry :) - Reisverslag uit Prince Edward Island, Canada van Anouk : ) Arts - WaarBenJij.nu Beetje druk sorry :) - Reisverslag uit Prince Edward Island, Canada van Anouk : ) Arts - WaarBenJij.nu

Beetje druk sorry :)

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk : )

23 Januari 2009 | Canada, Prince Edward Island

Hoi Lieve allemaal!
Hoe gaat het met jullie? Ik wil jullie heeeeeeeeeeeel erg bedanken voor jullie suuuper lieve berichtjes die jullie naar mij sturen! Dat voelt zo fijn!:D Sorry dat ik zoooooo laat reageer, het is een schande, sorry! Hoe was jullie oud en nieuw? Ik hoop dat jullie heerlijk hebben genoten! Ik heb gehoord, dat er weer vollop olliebollen zijn gebakken en appelflappen!(Krijg er hier al zin in:P Nog effe wachetn tot volgend jaar!;) ) Wat leuk dat het oudjaars spel weer egspeeld is. Iedereen is vast weer naar huis met een hoop rommel, maar dat is dan ook eht comishe van alles!:P Sorry dat ik jullie niet gebeld heb op oud en nieuw de telefoon werkte hier niet helaas, vond het wel heeel jammer want het is heerlijk om iedereen weer effe te spreken! Ik heb me ook laten vertellen dat het voro nederlandse begrippen beren koud is geweest, en dat er zelfs geschaatst is! Wat leuk allemaal, wel jammer dat ik dat dan moet missen!:P Nog heeel erg bedankt voor de toost, het helpt me vast en zekker om er een fijne tijd van te maken!:D Inderdaad wat gaat de tijd toch snel, ik kan bijna niet voorstellen dat ik nu al weer een halfjaar in Canada ben! Het is wel fijn om te weten dat de tijd zo snel gaat want dan weet ik dat ik binnenkort ook weer heerlijk in Nederland ben, daar ligt toch men hart begraven in de achetertuin:P! Hier wordt oudejaars avond niet groot gevierd, en alleen de volwassennen vieren het. Ik had dus die avond niks te doen, tot dat ik een uitnodiging kreeg om op te passen. ik zag het eerst niet zitten, maar toen ik er achter kwam dat ik anders alleen thuis zou zijn vond ik het toch maar een beter idee om te gaan. Ik ben die avond om 7 uur op gaan passen, ik paste op mijn gastnichtje van 12. We hebben samen films gekeken tot een uur of 2. We konden het aftellen niet vindne op de tv, alleen eentje in nieuw york, maar nieuwyork is 2 uur verschil dus dat werkte ook niet echt. Rond een uur of 2 kwam men gasttante thuis. Ze had erg moeite gehad om thuis te komen, die nacht was het gaan stormen en sneeuwen en geen taxie wou haar brengen. De volgende ochtend zou ik eigenlijk opgehaald worden door mijn gastouders om naar een brunch te gaan en later naar Shuka voor het avond eten. Mij gast tante was al heel vroeg naar haar werk gegaan, toen viel de storm nog wel mee, maar later in de ochtend ging het echt te keer. We konden niet eens uit het raam kijken zo hard sneeuwde en sormde het. De brunch en het avond eten bij Shuka waren gecanceld. Samen met mijnn gastnichtje heb ik de hele dag films gekeken. S'avonds belde mijn gast tante dat het niet mogelijkwas om naar huis te komen vanwegen de storm. Ik zou dus die nacht ook nog daar blijven en de volgende dag ook tot een uur of 6 s'avonds. We hebben 3 dagen lang tv gekeken en gecomputerd er was veder echt niks te doen. Later hoorde ik ook het nieuws dat er tijdens de storm een 18 jarige jongen was vermist, ze hebben hem een week later bevroren terug gevonden. Dit laat maar eens zien hoe gevaarlijk de kou is!Mijn oud en nieuw was een tegen valler maar ik kijk daardoor wel heel erg uit naar oud en nieuw voor volgend jaar, dat wordt vast een topper, op naar 2010!:D Vederest is mijn gastvader weer terug naar Libie gegaan. Op zijn laaste avond hier zijn we voor de eerste keer sinds ik hier ben naar een klein gezelig echt restaurantje gegaan, het was een top avond en het was erg gezelig en erg lekker eten sinds tijden:P! De volgende dag toen mijn gastvader vertrokken was naar Libie zijn mijn gastmoeder, gastzus, een vriendin van mijn gastzus en ik naar de film gegaan. De film had de naam 7 pounds, en was erg goed. Weer hadden we een gezelige avond samen , waar ik erg blij mee was en energie van kreeg. Vorige week was het hier extreem koud, zelf voor de Canadese! Het was hier donderdag -28 met wind en vrijdag -36 met wind brrrr. Gelukig is het nu weer
-9 en gister zelfs 4 graden, dat is dan best lekker warm voor hier:P! Gister hadden we vrij en niemand snapt waarom want het was wel 4 graden, waarschijnlijk om dat ze bang waren dat het in de m,rgen zou gaan dooien en later zou gaan vriezen en dan krijg je dus een ijsplaat, maar dat is niet gebeurd!:D Vorige vrijdag ben ik met mijn gastmoeder en gastzus naar Halifax vertrokken waar we mijn gastzus Tara gingen bezoeken. We verbleven in het zelfde hotel als vorige keer en ze hebben daar zooooo fijne bedden!:P Vrijdags kwamen we daar aan rond een uur of 6. We waren te moe om nog ergens hene te gaan om iets te gaan eten. We hebben toen roomservice besteld en dat was rg goed. Ik had voor de eerste keer in maanden een hamburger en aardappel frietjes, dat is echt supper lekker als je moe bent:P!
Die nacht kwam Tara direct uit haar werk om 1 uur in de nacht naar het hotel en sliep bij ons in de kamer. De volgende ochtend hebben we heerlijk uitgeslapen tot een uurtje of elf en daarna zijn we bij montana's gaan eten. Niet echt een ontbijt want ik had penne met tomaat en kaas:P Was best goed;) Daarna zijn we nog even naar een grote Lukas Klamer gegaan maar dan de Canadese versie. Toen we weer terug gingen naar het hotel ginegn Tara en Allason naar Tara's apartement om zig klaar te maken voor de avond. Ze gingen die avond stappen samen. Allason is nu 19 en mag oficieel alcohol bekostigen en uitgaan naar clubs en cafe's! Die avond heb ik smamen met mijn gastmoeder Narnia 2 gekeken. Dat was een erg goede en mooie film. Toen mijn gastmoeder uitging ben ik een beetje tv gaan kijken en muziek gaan luisteren. Ik had een heerlijke dag gehad en was dan ook erg moe aan het einde daar van! De volgende morgen hadden mijn gastmoeder en ik uitgeslapen tot 11 uur. Alleen dat was neit zo heel erg slim want we moesten om 11 uur al uit onze kamer. Maar gelukig zij niemand er iets van en om half twaalf waren wij vertrokken. We reden naar Tara's apartement om samen met Allason, Tara en haar nieuwe vriend Dann naar een restaurant te gaan om te ontbijten. Het was echt heel gezelig. Om 2 uur namen we afschijd van Tara en Dann en vertrokken we naar Charlottetown terug. Alleen toen we wouden weg rijden begon het met dikke vlokken te sneeuwen. We konden niet hard rijden op de snel weg en er lagen veel auto's langs de kant, zelfs eentje op de kop! Mijn gastmoeder werd zenuwachtig en wist niet of ze het wel kon doen, om helemaal naar huis te rijden. Mijn gastzus en ik zijden toen ook tegen haar, school kan wel wachten als je het verstandiger vind om hier te blijven dan doen we dat. Maar we hebben het toch geprobeerd. De reis duurde veel langer, maar we hebben het veilig thuis gemaakt en dat is het allerbelangrijkste. Toen we thuis kwamen en naar binne liepen was het zooooooo koud binnen. Wat bleek de man van de olie was niet langs geweest en had de olie niet bijgevuld. Hijw as ons gewoon vergeten! Dat is als het warm is niet zo erg maar met -10 buiten vriest het ook binnen! Mijn gastmoeder heeft toen als een razende roeland de man gebeld en hij kwam direct olie brengen. Mijn gastzus stookte ondertussen de kachel aan maar dat hielp niet echt tegen de ijskou. We deden zelfs de oven aan op zijn maximum met de deur open om het een beetje warmer te maken. Toen de olie was bijgevuld werkte de kachel nog steeds niet. Dat kwam om dat ie droog had gestaan en dan afslaat. Toen belde mijn gastmoeder snel een kenis die ons kwam helpen en het maakte. Langzamerzeker werd het weer een heel klein beetje warmer. Om dat er geen eten in huis was gingen mijn gastmoeder en ik in de sneeuw met de auto naar de Chinees. Het sneeuwde best hard en ik vond het eerlijk gezegd best spannend. Maar gelukig kwamen met de Chinees veilig thuis aan. Die avond hebben onder dikke dekens en met onze jassen aan de chinees tijdens desperate house wifes gegeten, en het werd uiteindelijk nog een gezelige avond ook. Gistere ochtend hoorde ik op het nieuws dat we het eerste uur vrij hadden om dat het glad buiten was maar een kwartier later kwam op het nieuws dat alle scholen gesloten waren op PEI.
Ik heb toen heerlijk van men vrije dag genoten en vandaag was het weer een gewone school dag en dat was ook best fijn!
Ik ben heeeeeeeeeeeeel nieuwschierig hoe alles met jullie gaat? Ik hoop dat jullie mij dat allemaal willen vertellen! Ik hoop volgende keer sneller een berichtje te plaatsen! Geniet van jullie week! Iedereen veel suc6 met de proefwerkweken! Jullie kunnen het. Als het effe niet goed gaat denk dan maar aan mijn slogan: Komt wel goed schatje! Als je daar ingeloofd dan komt het goed, zo lang je er echt in geloofd!Tot snel maar weer! Wees voorzichtig! Dikke kus en knuffels!HVJ!
Anouk!:D

• 08 Februari 2009 - 13:35

Jorke:

hee anouk!
    nog steeds alles goed in canada?
    jij hebt wel veel sneeuwvrij zeg...wil ik ook best in nederland:p
    nog 2 weekjes school en dan lekker vakantie+wintersport heb ik echt zin in!!! hoe zit dat in canada met vakanties?
    ik heb ook net proefwerkweek achter de rug...is redelijk goed verlopen gelukkig dus kan weer een poosje rustig aan doen:p
    groetjess xx